Werkwijze

Evidence based

 

Mijn aanpak is wetenschappelijk onderbouwd.

Acceptance and Commitment Therapy is een therapievorm waarvan ik gebruik maak. ACT is een recente vorm van gedragstherapie die zich richt op het veranderen van de relatie die je hebt met jouw gedachten. We gaan leren hoe je je gedachten en gevoelens meer kan accepteren en er beter mee kan leren omgaan. Daarnaast gaan we aan de hand van het opstellen van doelen naar jouw waarden toe werken.

Deze therapievorm combineer ik met oplossingsgerichte therapie. We kijken samen naar wat je wilt bereiken en gaan op zoek naar oplossingen voor jouw moeilijkheden. Hierbij gaan we vooral jouw sterke vaardigheden benutten om deze moeilijkheden aan te pakken.

Daarnaast houd ik steeds rekening met hoe je als persoon functioneert in jouw omgeving. De contextuele therapie gaat namelijk uit van het feit dat het functioneren van een mens steeds bepaald wordt door de interactie met zijn omgeving.

Psychologische praktijk

Op maat

 

We beginnen elke therapie met een kennismakingsgesprek om een zicht te krijgen op jouw hulpvraag en we nemen de tijd die nodig is om deze aan te pakken.

Afhankelijk van jouw klachten en voorkeur wordt er gekozen voor bepaalde therapeutische technieken.

Tijdens de therapie gaan we jouw sterke eigenschappen zoveel mogelijk benutten en rekening houden met jouw valkuilen.

Tarief

 

Consultatie aan standaardtarief:

60 euro voor 45 min tot 1 uur

Aantal sessies onbeperkt

Informeer bij uw ziekenfonds naar eventuele terugbetaling

Consultatie voor eerstelijnspsychologie (ELP):

11,20 euro voor 45 min (bij verhoogde tegemoetkoming 4 euro)

Let op: maximum 8 sessies

Belangrijk: Raadpleeg voor het intakegesprek uw huisarts. Een verwijsvoorschrift voor ELP is namelijk noodzakelijk voor de aanvang van de sessies. De huisarts zal oordelen of terugbetaling voor ELP voor jou mogelijk is. 

Hier vind je meer informatie over terugbetaling via ELP

- Ik heb momenteel een wachtlijst -